Helyes fertőtlenítés cseppfertőzés veszélye esetén

Szerző: | márc 15, 2020 | Tippek hogy ne legyen nyűg a takarítás

A fertőtlenítés az egyedüli módja hogy megakadályozzuk , illetve megelőzzük a betegség kialakulását és terjedését.

„A fertőző betegségek terjedésének az a módja, amikor a kórokozók (vírusok, baktériumok) beszéd, tüsszentés, köhögés után a levegőben szétporlasztott nyálcseppekhez tapadva a légáramlattal jutnak tovább. Egy erős légáramlat a fertőző nyálcseppeket többméternyi távolságra is elsodorhatja. A kórokozók órákig lebeghetnek a levegőben, és a fertőző személy jelenléte nélkül is megbetegedést okozhatnak.”

– Csepptertőzés, Házipatika.com, szakkifejezések

Cseppfertőzés útján is terjedő betegségek

fertőtlenítő Helyes fertőtlenítés módszerei:

 

A fertőtlenítés történhet lemosással, permetezéssel vagy levegőbe porlasztás módszerével vaporizátorral.

Fertőtlenítő lemosás

 

A leg gazdaságosabb módszer de nem a leghatékonyabb.

Tartsuk be a flakonon levő utasításokat de legfőképpen a hígítási utasítást. Van kimondottan konyhába való tipusa a fertőtlenített felület közvetlenül érintkezhet az élelmiszerrel egészség károsodás nélkül. 

Vegyük figyelembe a felület anyagát is nem mindent használhatunk bútorra és inox felületre mert károsíthatja a felületet. Ha nem akarunk „bakot lőni” válaszunk általános fertőtlenítőt ez azt jelenti hogy minden lemoshatunk vele. Ezért nem a leghatékonyabb mert tévedni emberi dolog és előfordulhat hogy kifelejtünk valamit a lemosásból.

 

Permetezés fertőtlenítő folyadékkal

 

A permetezést végezhetjük egy egyszerű szórófejes flakonnal, vagy akár egy nagy háti permetezővel is attól függően hogy mekkora területről van szó. Vannak erre kész fertőtlenítő szerek amik általában alkoholt vagy klórt tartalmaznak. Ezek felhasználásra kész fertőtlenítő szerek hígítani nem szabad különben nem lesznek hatékonyak. A csomagoláson fel van tüntetve a behatási idő ami azt jelenti hogy ennyi ideig kell a szert a felületen hagyni addig nem szabad lemosni sem letörölni.

 A gőztisztító fertőtlenít

 

A nevében is benne van gőzzel tisztít magas hőfokon Így minden baktérium elpusztul. Előnye hogy vegyszer nélkül ezért nem káros az egészségre. Különösen ajánlom gyermekes családoknak,allergiás és légúti problémával szenvedő betegeknek.

 

Fertőtlenítés vaporizátor , hideg köd képző gép használatával

 

Nem igen közismert ez a fertőtlenítés mert maga a készülék igen költséges , viszont ez a leghatásosabb módszer.

A vaporizátor készülékkel gyorsan és gazdaságosan végezhetjük el zárt helyiségekben a fertőtlenítési feladatokat. A készülékben elhelyezett fűtő és ionizáló turbina 5 mikron szemcsenagyságú száraz ködöt állít elő, amely egyenletes nanoréteget alakít ki. A vaporizátorral végzett fertőtlenítés kiterjed a helyiség falaira, nyílászáróira, az itt lévő bútorokra, használati- és technikai eszközökre. Az eszköz segítségével közvetlen munkaerő felhasználás nélkül végezhető el a feladat.

http://bacoban-hungary.hu/

Mosogatás

 

Edényeket poharakat, bögréket stb. mosogassuk fertőtlenítő mosogatószerrel ha van, mosogatógép nagy hőfokra kapcsoljuk igaz Így nem energiatakarékos de 80 fokon már elpusztulnak a baktériumok.

Ha te is szeretnéd kipróbálni hogy milyen a gőz erejével fertőtleníteni vegyszer nélkül , de ne nem akarod nagy költségbe verni magad látogass el a Szeged Bihari u 32/b sz alatti kölcsönzőbe. Bővebb információ:

0 hozzászólás