A takarító vállalkozó nem háztartási takarítónő!

Szerző: | ápr 23, 2021 | Tippek hogy ne legyen nyűg a takarítás | 0 hozzászólás

Munkám során tapasztaltam, hogy gyakran nincsenek tisztában vele hogy a takarító vállalkozó, bejárónő, takarítónő más jellegű munkát folytat.

 Ezért úgy éreztem nem árt tisztázni ezt a két fogalmat a félreértések elkerülése érdekében.

Házvezetőnő vagy takarító vállalkozó mire is van szükségem?

 

Házvezetőnő

A házvezetőnő gazdag hazáknál vezeti a háztartást! Alkalmazásban áll az adott jómódú embernél!  A házvezetőnő gazdag hazáknál vezeti a háztartást! Alkalmazásban áll az adott jómódú embernél! A nagyon gazdag hazáknál 1-hazvezetönö sokszor művelt, több nyelven beszélő hölgy, aki irányítja a többi alkalmazott munkáját, aztán felügyel pl a nagyobb fogadásokon hogy, minden rendben legyen a vendégek körül.

Bejárónő

Lényegében a név onnan ered, hogy nem lakik ott a családdal csak meghatározott időszakokban besegít a háztartás körüli teendőkbe.  Alap szolgáltatása a takarítás, ehhez jöhetnek még kiegészítő feladatok, mint a mosás, vasalás, főzés, gyermekfelügyelet sok bejárónő kívül nem vállal minden feladatot. Ez érdemes az első találkozásnál vagy akár telefonbeszélgetés során tisztázni ezzel megelőzve a kellemetlenségeket.

Háztartási takarító

Kizárólag a háztartás takarításával foglalkozik maximum összesöpri az udvart, garázst vagy a járdát. Nem főz, és nem vigyáz a gyerekekre sem.

Ebben a szektorban jellemző a nagymértékű fekete foglalkoztatás, annak ellenére, hogy van lehetőség csekély költség ellenében bejelenteni.

A háztartási dolgozó nem visz semmilyen eszközt vagy tisztítószert, ami a munkájához szükséges mindent a munkaadójának kell biztosítani. Jobb esetben megkérdezik, hogy mivel szeret vagy tud hatékonyabban takarítani.

Takarító vállalkozó

Régies nevén takarító kisiparos a kisebb takarító vállalkozásokat akár igy igy nevezhetnénk. Jellemzőjük hogy nem vagy kevés létszámú alkalmazottat foglalkoztatnak, népszerű körükben az egyszerűsített bejelentési forma. Egyéni vállalkozói formában működnek (e.v.) Kisebb épületeket, irodákat takarítanak szerződéses formában. Esetenként nagyobb munkákat is vállalnak magánszemélyeknél is pl: festés utáni nagytakarítás. Munkaezsközük igen változó . A színvonal lehet minimum, vagy akár professzionális is, igen nagyok az eltérések.

Takarítócég

Nagyobb takarító vállalkozások BT. KFT. formában működnek. Az alkalmazottak átlagos létszáma akár több száz fő is lehet. Ezért nagyobb területek, főleg közintézmények takarítására vannak szakosodva. A vállalat felépítésének rangsori jellemzőik. Igazgató, területvezető, csoportvezető, takarító.

Szigorú szabványok és normák szerint takarítanak, betartva a munkavédelem és a tűzvédelem szabályait. A hatóságok folyamatosan ellenőrzik is azt.

Nagy teljesítményű takarítógépekkel dolgoznak igy csökkentik a munkaerő és járulékainak költségét.

Speciális foglalkozású takarító cégek vagy egyéni vállalkozók

Ide sorolhatjuk azokat a  vállalkozásokat, akik egy speciális  takarító szolgáltatást végeznek.

Pl: kárpittisztítás, szőnyegtisztítás, alpin technológia, kegyeleti takarítás, vagy ipari épületek gyárak takarítása Takarító gépjeik és felszereltségük kifejezetten a tevekénységhez van igazodva, ezért más jellegű takarításokat nem is vállalnak el.

Házi segítséget keresel? Vagy háztartásokban szeretnél munkát vállalni?  Legyél tagja a takarítókereső facebook oldalamnak. Takarítókereső Szeged

takarító vállalkozó

0 hozzászólás