3 Tipp hogy hogyan száradjon meg a bútorod a kárpitja tisztítás után. (rossz időjárás esetére)

Szerző: | ápr 1, 2021 | Tippek hogy ne legyen nyűg a takarítás

 Sokak problémája hogy a bútor kárpit tisztítás után  nem szárad, bedohosodik rossz szagú lesz. Ennek veszélye főleg ősszel szokott lenni amikor már hűvösebbek a napok de még nincs fűtés.

Sokan ezért nem is rendelnek kárpittisztítás szolgáltatást mert félnek ettől a problémától. Van az úgy hogy a kanapénkat baleset érte ezért évszaktól függetlenül a soron kívüli kárpittisztítás nagyon fontos hogy ne száradjon bele a folt.  Én mindig ezekkel a jó tanácsokkal látom el megrendelőimet.  

 1.  A kárpittisztító folyadék minősége nagyon fontos.

Válassz olyat amiben száradást gyorsító adalék van, vagy szólj olyan kárpittisztítással foglalkozó vállalkozónak aki ilyet használ. A Vanish erre nem alkalmas! Sajnos a boltok választéka nem igen nagy e téren.

2. Szellőztető párátlanító berendezések amik segíthetik a bútor kárpit tisztítás utáni  száradását.

 

Klíma

A mai modern klímákon már megtalálható ez a funkció: DRY. Sajnos ez a megoldás elég energia igényes de elég csak pár órát használni.

Páramentesítő készülék

Energiatakarékosabb megoldás mint a klíma az összegyűjtött folyadék egy tartályba landol. A mobil páramentesítő készülékek minden korábbinál kedveltebbek, hiszen segítségükkel a felesleges nedvesség kiszűrhető a levegőből.

Ventilátor vagy ventilátoros hősugárzó

A nyáron használt ventilátor ad egy bizonyos légmozgást ami elősegíti a száradást, egy fokkal hatékonyabb a meleg levegőt fújó hősugárzó. Fontos hogy ne legyen fegyügyelet nélkül mert tüzet okozhat,

Sokat segít még a sima gyakori rövid ideig tartó szellőztetés, vagy ezeknek az együttes kombinációja.

 ma

 

 

3. Kárpitozott bútorainkat ne hagyjuk nagyon elkoszolódni.

Amikor elhanyagolt kanapét tisztítunk sokkal jobban el kell áztatni a bútor szövetét ezért nehezebben fog megszáradni. Ajánlatos évente legalább 1 alkalommal tisztítani, vagy ha baleset éri a foltot rögtön nedves ruhával kidörzsölni majd egy száraz törölközővel felitatni a nedvességet.

A több módszer eggyüttes használata vagy kombinációja hozza meg a legjobb eredményt.

0 hozzászólás